Снимка: Shealah Craighead, уикипедияПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че телевизионният

...
Снимка: Shealah Craighead, уикипедияПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че телевизионният
Коментари Харесай

Тръмп поиска първият дебат с Байдън да се проведе по-рано

Снимка: Shealah Craighead, уикипедия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че телевизионният спор сред претендентите за президент на Съединени американски щати за идните президентски избори през ноември би трябвало да стартира преди жителите на страната да имат опция да гласоподават предварително по пощата. Тръмп направи това изказване в петък вечерта в изявление за Fox Business.

" Искам да вземам участие в дебата. Бих споделил, че единственият проблем с дебата е, че би трябвало да проведете най-малко един спор преди гласоподавателите да стартират да изпращат бюлетини за гласоподаване по пощата, " Тръмп.

Първият кръг от телевизионни диспути, в който се чака някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън да се опълчи на Тръмп, е плануван за 29 септември. В същото време управляващите на повече от половината от американските щати ще стартират да изпращат бюлетини за отдалечено гласоподаване преди датата на първия спор. Първа в този лист е Северна Каролина, където гласоподавателите ще стартират да получават бюлетини на 4 септември.

" Хората ще могат да гласоподават, без да гледат дебатите ", оплака се американският водач, като посочи, че счита за належащо да " отсрочи " дебатите. " Трябва да има най-малко един кръг от диспути, преди да стартират да изпращат бюлетини ", заключи той.

Преди това Тръмп неведнъж подлага на критика концепцията за гласоподаване по пощата заради непрозрачността на процедурата и прекалено дългата обработка на бюлетините в този сюжет. Според американския водач, заради вероятни нарушавания с този способ на гласоподаване, изборите през ноември може да станат най-нечестните в историята.

Представителите на Демократическата партия на Съединени американски щати считат, че по време на пандемия такава опция за гласоподаване е единственият метод за присъединяване в избори без риск от заразяване в изборните секции.

В понеделник ръководителят на администрацията във Вашингтон съобщи, че демократите се намесват в изборите в Съединени американски щати, като упорстват за процедура по пощата.

59-те президентски избори са планувани за 3 ноември.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР